Att vara vegan!

Hej mina fina vänner!

Här nere i Helsingborg är det idag runt 27 grader varmt härligt. Det ger oss en försmak på sommaren och vår kommande semester. Vi kommer att tillbringa våran semester i det stora landet i väst - USA. Jag älskar verkligen det landet, som turist i allafall. Det kan ju tänkas att det är en annan femma att bo där.  Nu var det ju inte semestern jag skulle skriva om utan hur det är att vara vegan. 

Jag är inte strikt vegan om man säger så men jag försöker så långt det går att äta så veganskt det bara går. Det händer ju att det slinker ner en kanelbulle eller något annat med mejeriprodukter i. Är jag bortbjuden så vägrar jag ju inte heller att äta det som det bjuds på. Jag äter en hel del "raw", ofta till lunch så äter jag råa grönsaker och frukt. Jag känner inte att det jag äter måste tillagas. Det som man bör tänka på är ju att man måste äta rätt mycket mer och större portioner för att få i sig det antalet kalorier jag behöver som tjej. 

Jag kollar ofta på Youtube där jag får tips och idéer om vad man ska äta osv. Där äter ju många så extremt stora portioner men jag äter hellre ofta och mindre är sällar och mycket.  

Jag mår otroligt bra av denna livsstil min mage är verkligen i balans och jag känner mig lätt och pigg  

Ett tag var jag rätt trött och energilös men om det berodde på matomställningen eller om det var typ vårtrötthet vet jag inte. Det kan kanske vara så att det tar ett tag för kroppen att vänja sig av med animalisk föda. 

Jag känner mig aldrig sugen på kött eller fisk, heller inte mejeriprodukter. Jag tror att det var mejeriprodukterna som gjorde att min mage ofta kändes svullen och uppblåst. Frukt och grönsaker går ju snabbare för kroppen att ta hand om. 

I USA finns ju betydligt fler veganska restauranger och veganska alternativ än här hemma i Sverige. Det ska bli jättespännande att utforska detta om några veckor. Hannah ska ju ha med sig en kompis så vi får ju anpassa oss lite men på många ställen finns ju alltid något veganskt alternativ. 

Strikt vegan kommer jag nog aldrig att bli, det betyder ju att man alltid kollar upp hud/hårvårdsprodukter till exempel så att de inte är djurtestade.  Även att man aldrig har väskor/skärp/skor/jackor i skinn. 

Anledningen till min ändring av diet är enkel; det är så mycket bättre för miljön, bättre för min kropp och bättre för djuren.  Nu vet jag en del av kommer att tänka; miljön? Hon som åker på långa semestrar med flyg over världen. Jo och jag förstår vad ni menar men det är ju inte så att jag flyger flera gånger per år och bara det att man undviker mejeriprodukter gör att miljön blir bättre. 

Är någon av er som läser detta vegan? Jag skulle uppskatta nya recept på goda veganska rätter. Jag är inte särskilt förtjust i sojaprodukter, tycker att det har konstig konsistens och smakar underligt. Jag kanske lär mig att gilla det. Jag har inte märkt nån negativ skillnad i träningen heller med min förändrade diet. Jag tränar ju rätt mycket och tar därför ibland en extra proteindrink, utan vassle då. Jag kanske har  förlorat lite muskelmassa men vad gör ju det. Igår på CrossFitpasset kände jag så full av energi trots att jag under dagen gruvat mig för passet. Många som går över till vegansk diet känner en ökad energi. Det är ju toppen i så fall. 

Idag var vi med Pelle, vår katt, till veterinären för den årliga vaccinationen. Hon gillade inte riktigt att Pelle gått ner i vikt och ville gärna kolla det vid tillfälle. Han hade även fått en del tandsten, därför kommer han att få besöka veterinären i augusti. När tandsten ska tas bort på katter så sövs de ner. Då ska de också ta ett blodprov för att se att allt står rätt till med Pelleprinsen. 

Idag är det återigen dags för Filbornas xtreme Run pass. Det är ett hinderbanepass som ska göra oss redo för sommarens och höstens hinderbanor. 

Vad ska ni göra i sommar? Har ni nåt lopp eller utmaning bokat? Hur och vad tränar du? Skriv jättegärna en kommentar nedan. 




Visa fler inlägg