Dags för vaccination

 
Pelle, våran underbara katt.
 
 
Han är en norsk skogskatt och världens finaste katt, såklart! Han fyller 8 år i oktober- Idag var det dags för den årliga vaccinationen, kattsnuva och kattpest.
 
I sommar när vi ska iväg på semester får Pelle bo på ett kattpensionat som ligger någon mil utanför stan. Där har han bott vid två tillfällen innan under våra semestrar.
 
 
För att katten ska få bo på detta pensionat så måste den vara vaccinerad så även om Pelle för det mesta är inne så måste han vaccineras. Några gånger per är Pelle ute men då sitter han fast i ett lite längre koppel på antingen fram eller baksidan.
 
Jag är ju av den åsikten att om man bor i ett radhusområde som detta bör man kanske välja att ha katt som husdjur. Katter är fina djur men jag vill inte ha någon annans katt springandes på min gård eller kissandes i sandlådor. Jag vill heller inte ha andras hundar springandes lösa på gården och jag ogillar verkligen hussar och mattar som säger "han är ofarlig, han skulle aldrig göra en fluga förnär" Ja, det kan stämma men jag kanske är rädd för hundar och då spelar det ingen roll hur snäll hunden är. Så håll era hundar kopplade!!
 
 
Den veterinären vi går till ligger på Miatorp och det tar ca 2-3 minuter att köra dit men ofta är de minutrarna väldigt långa för Pelle eftersom han ogillar verkligen att åka bil. Den här gången gick det riktigt bra faktiskt, han fick sitta i buren bredvid mig i framsätet. Vår veterinär ligger granne med Bandidos, bästa stället i stan, njae! 
 
Allt var perfekt med Pelle vilket känns skönt. Nu ska vi tillbaka dit om ett år igen för ny spruta.
 
 
han fick lite mat/godis som är bra mot tandsten också-
 
Önskar er alla en toppendag!
 
Kram
Visa fler inlägg