Gh

Godkväll kära vänner.

Idag har vi varit på roadtrip i Skåne. Med oss hade vi Marie och hennes dotter Alice, Alice är lika gammal som Hannah alltså 14 år. Vilken dag vi har haft, jag & Hannah är så glad att de ville följa med oss.

Vid 09:45 kom Marie & Alice till oss och vår resa började. Första stoppet skulle bli Ystad tänkte vi. Vädret idag var perfekt med ca 20 grader och en ljusgrå himmel. Det gick snabbt att ta sig ner till Ystad och det beror mest på det trevliga sällskapet.

Såklart fanns här ett litet tåg som i många andra mindre städer. Nåt det blev en hel del av idag var ju PokemonGo.

Vi strosar rundor och kollat på vackra hus med fina färger och vackra blommor. Vi slås av de många "äldre" butiker som finns här. Garnbutiker, tygaffärer och hattaffärer samsas om ytan längs den lilla gågatan som finns här.

I ena änden av gågatan hittade vi en liten loppis som gav upphov till lite snack om tidigare inredningsdetaljer under åren. Bland annat gäss och små virkade dukar. Underbart 😜

I andra änden av gågatan finns ett litet torg med en liten kyrka.

Vi stannar väl i en och en halv timme i Ystad. Här var många turister liksom vi njöt av en ledig dag i en liten småstad i södra Skåne.

Vi tar bilen för att kör upp mot Simrishamn och bara efter en liten stund kommer Ystad Saltsjöbad på höger sida och eftersom det är lunchtid så svänger vi av ned mot havet. Vägen Kantas av underbart vackra hus, som villor till utseendet med små som sommarstugor i storlek. Helt fantastiskt vackra. När vi parkerar bilen så hör vi glada skratt från tjejerna. YSB visar sig vara en guldgruva för Pokemonjägare. Här hittas många Pokemons som tidigare inte hittats.

I entré till hotellet sitter Hasse Brontén och efter en liten stund kommer Soran Ismail. Vi går till restaurangen och blir visad till ett bord med utsikt mot havet. Vi sitter naturligtvis utomhus.

Jag beställer dagen lunch som bestod av majskyckling med kokt potatis med ramslöksmajonäs - supergott.

Enligt menyn har de inget varken vegansk eller vegetarisk på menyn men jag frågar och de fixar såklart en burgare till Hannah. Bra service där vill jag mena.

Marie & Alice väljer Cesarsallad som också den ser väldigt god ut. Vi gästas av en handfull getingar under tiden Vi sitter där. Så fantastiskt vacker det är här och rofyllt OCH framförallt många Pokémon.

Hit åker jag gärna fler gånger och gärna som gäst på hotellet. Vi kör vidare på vår roadtrip och ser efter ett ta en skylt med en kaffekopp och texten Österlens kafferosteri. Vi svänger av eftersom vi är så kaffesugna och man vet ju aldrig vart man kommer eller vad man får se om man för en liten detur. Det ska visa sig att vi kommer till supermysigt cafe/pizzeria.

Stället heter Söderberg & Sara och är tydligen kända för sin vedugnseldade pizza. Det är en timmes väntan på pizza så vi är glada att vi inte är superhungriga och att vi redan ätit.

Vi åker vidare upp mot Simrishamn och längs vägen finns flera gårdshotell och mysiga B&B. Det finns så fantastiskt mycket att se runt Österlen så en övernattning hade inte skadat. På väg från Ystad Saltsjöbad ser vi en Lambourghini och Hannah tycker att detta är bästa dagen på länge så hon föreslår att vi ska fira med Champagne och tårta.

Vid parkeringen i Simrishamn finns en kiosk och den ger också minnen från när vi var små. Ni kommer väl ihåg när man gick till kiosken och bad om blandar för fem kronor. Det var innan plockgodisavdelningarna på MAXI och Coop.

Tydligen sover gäss på ett ben.

Tjejerna avgör lite vart vi ska gå allt för att fånga så många Pokemons dom möjligt. Jag och Marie kollar in blommor och lite inredning på Kockska gården.

Här finns så mycket fint att kolla på ich även denna lilla stad har sitt tåg.

Bilturen hem går lite långsamt genom den skånska landsbygden och vid 18 - tiden svänger vi upp på parkeringen. Ja, vilken fantastisk dag vi haft. Jag älskar såna här dagar när man får se och uppleva många nya saker och miljöer. Tack snälla Marie och Alice för en underbar dag på Österlen. Jag hoppas att ni vill följa oss på fler äventyr.

Kram kram

Visa fler inlägg