Näst sista dagen på 2015

Då har vi kommit till årets slut och idag har även julen sopats ut. Det känns underbart!  Jag älskar julen och det mesta som julen hör till men när Annandagen kommer då är julen slut för min del. 

Det känns skönt att starta det nya året med ett nystädat hus och härliga fräscha blommor 

Dessutom hittade jag dessa fantastiskt snygga kuddfodral på H & M Home. 99 kronor styck, jag ångrar att jag inte köpte fler. 


De är lite av samma mönster som den superfina mattan jag fick av Jonas i julklapp. Jag vill ha en till likadan på andra sidan av vår köksö. 


Den kommer från FabForm här i Helsingborg. 

Jag gillar verkligen sådana mönster och framförallt i Svart/vitt/grått. 

Såhär ser ju vår fondvägg ut som vi har i köket. 


Det känns skönt att vara ledig såhär dagen innan Nyårsafton. Vi ska fira morgondagen med goda vänner, det ser jag fram emot. Det jag däremot inte ser fram emot är skjutande av smällare och dylikt under nyårsafton.  Många smäller ju redan flera dagar innan. Här i Helsingborg är det så illa att i ett bostadsområde åker räddningstjänsten inte in utan poliseskort. Det är ju fruktansvärt, jag blir så arg men framförallt ledsen. Stackars personal på räddningstjänsten och poliserna.  Tyvärr har samhället blivit tuffare och mer respektlöst. Det gör mig ledsen. 

I lördags när Jonas körde mig till jobbet så exploderade en smällare precis intill vår bil där vi körde. Jag ångrar såhär i efterhand att vi inte polisanmälde det. 

Tyvärr är det många barn som inte får rätt förutsättningar hemifrån. Föräldrar som inte tar sig tid med sina barn, de jobbar för mycket eller så har de själva inte fått rätt " uppfostran" hemifrån. Eller så har man för många barn helt enkel att man inte har tid och ork. 

Om detta kan jag diskutera i oändlighet. Men som förälder har jag ett ansvar att se till att mitt barn får rätta medel för att kunna klara sig i samhället. Att visa respekt är viktigt   

Nog om detta.....för denna gången iaf. 

Det ska bli oerhört spännande att se vad 2016 kan föra med sig. Jag ger sällan nyårslöften men jag ska bli bättre på att laga vegetarisk mat, äta mindre socker och bli ännu bättre på att ge beröm. Fortsätta att känna tacksamhet för hur lyckligt lottad jag är. 

Denna finfina julros köpte jag två dagar innan julafton och det är den enda julsak som får finnas kvar här i köket. 


Jag fick även den största av Kählers vaser av Jonas i julklapp. Nu har jag alla tre storlekar. 

Alltså; vad är mer vårigt än en stor bukett tulpaner. Nu är det ju inte vår än, det är svinkallt ute men snart så. 

Ha en härlig kväll så ses vi snart igen

Kramkram💖

Visa fler inlägg