En dag i julens tecken

 
Efter att ha varit iväg hela eftermiddagen sätter jag mig nu med en kopp te i soffan. Teet köpte vi på Harrods i London och det är verkligen supergott.
 
 
Efter att vi städat undan efter gårdagskvällens festligheter och kollat in vinterstudion satte vi oss i bilen och körde ut till Höganäs. Vi var på Lager 157, Iittala Outlet och Saluhallen och vi kom tomhänta ut från samtliga butiker, det är ovanligt.
 
Från och med denna här helgen och fram till Lucia har de adventsöppet på Flickorna Lundgren ute vid Skäret. Och detta var vårt utflyktsmål den här sista söndagen i november och tillika första advent.
 

En perfekt advent hade innehållit snö på marken och tända marschaller, men det här gick bra det med. Det var ju trots allt soligt idag och det gör mig extra glad.
 
Ett glas ren sommarkänsla
Jag valde en lussebulle och en sotare, Hannah valde en sotare och ett vaniljhjärta och Jonas valde toscakaka och ett vaniljhjärta. Till det tog jag och Jonas kaffe och Hannah valde hemmagjord jordgubbssaft. Vi satt på övervåningen och där det små stolar och låga bord, snedtak, vilket gör det lite svårt att sitta invid väggen. Men det är ju så mysigt där, ett favoritställe.
Vi var nästan ensamma därute, på övervåningen var vi ensamma hela tiden vi var där. Vi hade det jättetrevligt och det skrattades en del.
 
Eftersom det är första advent så betyder ju även att det Julskyltning i stan. Och det ville vi ju inte missa.
 

Det är så fantastiskt fint med alla fina lampor och julbelysningar i stan. Rätt så mycket folk var där också.

Dessa fina ljuskronor pryder Södra Storgatan, så underbart vackra.
 
 
När man står vid Mariakyrkans ingång och ser detta hus där Olssons Skafferi ligger så tror man ju nästan inte att man är i Helsingborg. Vi var in en sväng i kyrkan också alltid lika skönt att komma in där. Det vi köpte i stan var ett nytt ljus på Yankee Home. Ett riktigt julljus.
 
Vi var inte på stan så jättelänge men vi var nöjda när vi åkte hem vid 17:30.
 

Kärlek!
 
I stan finns en butik/salong som heter Gents. Här kan man få mustaschen trimmad och skägget rakat, med kniv, The old fashion way. Här inne säljer de allt som en Gentleman behöver, en underbar liten butik
 
Här kan ni verkligen hitta nåt till pappa, farfar, svärson, make i julklapp. Här fick jag en riktig storstadskänsla.
 

Ett besök hit är ett måste i julklappsjakten
 

Julbelysning på Bruksgatan i Helsingborg.
 
 
Igår fick jag en bok av Marie, en Julgodisreceptbok. Nu är det bara till att baka.
 
Nu får ni ha en fortsatt mysig och julig söndag imorgon är det 1 December och det är dags för Hannah att äntligen få öppna först paketet i hennes julkalender. Det ska bli så roligt att se vad hon säger om sitt första paket.
 
Kram
 
 
 
 
Visa fler inlägg