Att vara vegetarian.

God eftermiddag kära vänner. 

För nästan två år sedan bestlutade Hannah sig för att sluta med rött kött. Hon fortsatte dock att äta kyckling och framförallt fisk. Vi åt mer fisk i veckan än vad vi åt kyckling. Jag tyckte inte att det var något problem att inte äta kött. 

Hannah har alltid varit duktig på att äta frukt och grönsaker. 

Men i höstas bestämde hon sig för att bli vegetarian på gränsen till vegan   Hon äter ogärna ägg, grädde och andra mejeriprodukter   Jag tyckte att detta var rätt jobbigt i början eftersom det är svårt att veta om hon får i sig alla näringsämnen som hon behöver. 

Vi har köpt flera vegetariska kokböcker och köper ALLTID tidningen VEGO när nytt nummer kommer ut. Där finna en massa goda rätter och fantastisk information.   

Jag kan lova att Hannah verkligen inspirerar mig och jag tänker verkligen till när jag handlar. Jag försöker, ska bli ännu bättre, på att äta mer vegetariskt och nyttigare mat. Jag försöker att ta sojamjölk i kaffet när jag tänker på det.  

Jag har bestämt mig för att äta  nästan helt grönt till lunch två gånger i veckan. Man har ju alltid ägg, sojabönor, broccoli, morötter hemma och tillsammans med Avocado och nån typ av kolhydrat till då blir det toppen. 

Det finns så mycket goda vegetariska recept att tillgå och så fantastisk mycket nyttig mat. Jag kan varmt rekommendera programmet Vegorätt som sänds på SVT. Två unga tjejer som lagar vad det ser ut som supergod mat. En av tjejerna är så entusiastisk så jag blir så glad. 

Hannah är dessutom en fena på matlagning. När det ska lagas mat ställer hon gärna upp och gör allt själv. 

Såhär kan det se
Ut i köket när hon är på G. 


Allt skärs och hackas och läggs i varsin skål. 

Det blir väldigt mycket disk vill jag lova men det är det så värt. Jag blir hänvisad till soffan. 





Jag har sagt och skrivit det innan men jag är så stolt över hennes beslut att bli vegetarian. Vi lär oss allt efter hand och idag finns så mycket att tillgå i livsmedelsbutikerna. 

Jag älskar dig Hannah 💛


Ha nu en härlig kväll. 

Kram
Visa fler inlägg