En tur till Helsingör

Efter att ha jobbat två dagar var det då dags att vara ledig en dag. Jonas har ju semester denna veckan med så vi tyckte att vi kunds hitta på något 

Nåt som hör till när man bor i Helsingborg är ju att Tura till andra sidan sundet. På andra sidan sundet ligger Danmark och en liten stad som heter Helsingör. Det är en liten båttur på 4 km och 20 minuter senare är man framme 

Vill man åka över så går här tre rätt stora bilfärjor och så finns här Sundsbussarna lite mindre båtar som inte tar bilar. 


När man " turar" hör det ju liksom till att man köper en röd Pölse och då en grön till. En Tuborg alltså!  Jag skippade dock den gröna då jag inte gillar öl direkt. 

För många år sedan var det billigt för oss svenskar att åka över och handla i Danmark och framförallt alkohol. Det finns fortfarande en drös " spritaffäre" med olika erbjudanden. 





I mitten av gågatan finns en stor och välsorterad ostbutik. Här säljs även vin, oliver och div tillbehör till alla goda ostar. 


Fortsätter man gågatan uppåt hamnar man tillslut här, vid Helsingörs Bycenter. 

En, enligt mig, oerhört trött Galleria. Inga inspirerande butiker direkt. Men det blev ett besök där ändå och en färskpressad juice. 


Här finns många gamla hus i flera olika färger, Helsingör är ingen stor stad så här finns mestadels låga hus. Kullerstensgator och smala gator. 

Här och där efter gatorna växer det stora Stockrosor   

Så underbart vackra!!


I Danmark är man väldigt duktig på design och inredningsbutiker finns här gott om. Alltid lika roligt att spana in nyheter eller gamla godingar. 

Ett annat " måste" när man åker hit är ett besök på Brosträde Flöde Is. Här finns inga långa rader med olika smaker och en massa strössel och dylikt,  nej här har man 5 smaker som man är stolt över över kulorna får man en klick grädde och sylt. 
Här i Helsingör är det mysigt att bara strosa rundor och njuta av den gemytliga stämningen som finns här i Danmark. 
Vill man vara lite kulturell så finns här Kronborgs slott om man vill utforska det. Om man går förbi slottet norrut kommer man till Marienlyst där man kan vinna pengar på Casinot....om man har tur. 



Precis vid Kronborgslott har man byggt ett kulturhus med ett stort bibliotek, restaurang och teater. 




Här ligger också en stor segelbåt förtöjd som man kan hoppa på. På båten visades idag någon typ av konst. 


Orkar man inte sätta sig på tåget ner till Köpenhamn för att se Den lille Havsfruen så kan man se en liknande i glänsande silver vid Kronborgsslott och Kulturhuset. 


Klart att man måste ha en Hashtag med. 

Efter att ha gått här i några timmar så gick vi till torget och köpte blommor innan vi tog båten över sundet tillbaka till Helsingborg. 

Om ni planerar att komma hit till Sundets Pärla så är en trip till Danmark given. 

Nu är jag snart framme på jobbet, åker buss, så jag hinner inte skriva mer. 

Önskar er alla en fin dag här nere skiner solen för tillfället. Härligt!!

Kramkram
Visa fler inlägg